ESP 32 USB liitin irtosi!

Breaking news! Aika lailla kaikki muut kasvit alkaa olla jo automaattikastelun piirissä, mutta etiäisen (langattoman ESP32-mikrokontrollerin) ohjelmointi tyssäsi tänään USB-liittimen irtoamiseen ja se viivästyttää hieman kesäkeittiön amppelin ja kukan kastelun automatisointia.

Olin lukenut jo aiemmin netistä, kun joku muu oli moittinut juuri tämän ESP32-mallin heikkoa USB-liitintä, mutta ajattelin että tuskin sattuu omalle kohdalle… No nyt sattui. 😦 Liitin on säälittävästi kiinni vaan muutamalla pintaliitos-juotoksella, eikä esim. mitään mekaanista pinniä ole läpi piirilevyn. Yritin kolvata liitintä takaisin paikoilleen, mutta eihän siitä mitään tullut kun en omista pintaliitos-kolvia/puhallinta. Saas nähdä saako sitä enää korjattua.

Onneksi tilasin 2 kpl näitä espejä, joten flässäsin nyt tämä toisen ja laitoin vielä varuilta kuumaliimaa liittimen ympärille. Jospa nyt kestäisi ja pitää lisäksi olla tosi varovainen kun liitintä liittää.

Laitettiin myös pari kesäkukkaa parvekkeelle. Amppeli pääsi suoraan konekasteluun, mutta kukat ei ihan vielä. Kukat ovat sen verran korkealla että USB-pumppu ei jaksa pumpata 90 cm korkeuteen. 12v-pumppu sen sijaan pumppaa kevyesti 2.3m korkeuteen amppelille. Kokeilin huvikseen että levittäisikö kastelukannun suulake kätevästi vettä. No levittää se vähän, mutta ei nyt ihan siten kuin ajattelin. Mutta tulipahan kokeiltua.

Herneet ovat alkaneet itämään, mutta kurkku vielä sinnittelee mullan alla. Jospa ensi viikolla ilmestyy kun hellettä pukkaa? Siinäpä enimmät viikon kuulumiset tällä erää. Jospa ensi viikonlopuksi saisi etiäisen kastelupiiriin mukaan. Sitten alkaisi olla kaikki mukana automaattikastelussa ja periaatteessa voisi lähteä reissuun – kuten oli alkuperäinen suunnitelma. Mutta eipä lähdetäkään, kun on koronarajoituksia vielä joka puolella. Noh, eipä tarvitse kastelukannua niin paljon heilutella. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s