Uusia antureita käyttöön

Asensin lämpötila-anturin, valo-anturin ja kosteus/lämpötila-anturin testikäyttöön. Tarkoitus olisi käyttää näitä hienosäätämään veden annostelun määrää. Kuumana kesäpäivänä kasvit tarvitsevat reippaasti enemmän vettä kuin sateella tai pilvisellä säällä, joten automaattisäätö on tässäkin tarpeen.

Lämpötila-anturin ja valo-anturin asennus oli aika helppo homma. Sen kun kytki kiinni ja latasi esimerkkiohjelmat internetistä. Yhdistetty kosteus/lämpötila-anturi sen sijaan ei lähtenyt pelittämään. Tarkistin kytkennät moneen kertaan ja koodi pitäisi olla myös oikein, mutta minkäänlaisia lukemia ei ilmaannu. Ehkä anturi on rikki, joten tilasin uuden Kiinasta tilalle. Harmittavasti Kiinan tilauksissa menee aina vähintään pari viikkoa, joten ongelma jäänee arvoitukseksi siihen asti.

Valo-anturin tarpeellisuudesta mittauksen säätöön voi pitää kyseenalaisena. Ehkäpä sen lukemat ovatkin enemmän viihteellisiä. Voisin tehdä vaikka laskurin laskemaan aurinkoisia päiviä.

Kirjoitan seuraavalla kerralla kalibroinnista ja sen haasteista. Siinäpä olisikin pähkinöitävää vaikka kevyen lopputyön verran, sillä asiat hankaloituu selvästi kun epälineaarisia elementtejä tulee kastelua sotkimaan.

Vasemmalta: lämpötila-anturi, valo-anturi ja yhdistetty kosteus/lämpötila-anturi, joka on ehkä rikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s